A fi lider

Te gândești de multe ori oare ce calități sunt necesare pentru a fi lider, ceea ce duce implicit la avea o companie de success?

În zilele de azi mintea managerilor este plină de propriile păreri, idei și prejudecăți, așa că nimic nou nu mai încape. Iar în aceasta lume care evolueaza rapid și în care liderii trebuie să învețe permanent concepte noi, rigiditatea este extrem de dăunătoare..

Ca să fii lider trebuie să inspiri, să vii cu idei noi şi să îi faci pe oamenii din echipă părtaşi la implementarea lor, să creadă cu adevărat în ele, pentru că numai aşa vor funcţiona. Dacă nu oferi soluţii concrete şi abordezi numai termeni abstracţi, atunci trebuie să te aştepţi ca afacerea ta să aibă de suferit.

Pentru a fi lider este nevoie să ajuţi oamenii să îşi folosească potenţialul, să nu încerci să îi modelezi conform a ceea ce tu ești, să pui la punct o viziune pentru viitor, să încurajezi, să pregăteşti şi să supraveghezi, să formezi şi să întreţii relaţii excelente cu cei din jurul tău.

Liderii vizualizează cu claritate direcțiile lor viitoare de acțiune. Îsi construiesc o schemă cât se poate de clară a modului în care va arată compania lor peste câțiva ani. Ei stiu exact natura succesului spre care se îndreaptă și cu fiecare pas pe care îl fac se apropie cât mai mult de viitorul pe care îl vizualizează cu pasiune și încredere.

O lecție importantă a unui lider este aceea că, puțin înaintea unei mari victorii, se va confrunta adesea cu un obstacol pe masură. Ideea este să se concentreze și să nu-și piardă încrederea.

Trebuie să fii lider pentru tine însuți înainte de a fi lider pentru altcineva.

A fi un lider adevărat înseamnă să îți dai seama că lucrurile imposibile sunt de fapt lucruri pe care până atunci nu a încercat nimeni să le facă.

Leave a comment