sa-fim-noi-insine

Ce ne împiedică să fim noi înșine?

Nu te gândi niciodată prea mult la felul în care te privesc ceilalți, căci ei vor vedea în tine doar ceea ce le va permite filtrul lor personal. Joacă-ți rolul în drama cosmică, dar nu uita că tu ești cel care alege modul în care te privești. Nu-i lăsa pe ceilalți să îți distribuie roluri.

Billy Fingers

De multe ori văd persoane care ar dori să facă ceva anume dar nu au curaj, de fapt, să fie ele însele. Și astfel mă gândesc: ce ne împiedică să fim noi înșine?

Te-ai gândit vreodată de ce simți nevoia pregnantă să exiști în preajma unei persoane și fără acea persoană nu poți să te simți în largul tău? Poate în copilărie ai fost abandonat într-un fel sau altul, o amintire neplacută ți-a creat această frică și astfel nu concepi existența ta fără o altă persoană, împiedicând astfel felul tău de a fi și reacționa. Exemplu, dacă îi spui acelei persoane ceea ce simți, riști să rămâi singur și, evident, te blochezi pe tine și felul tău de a te manifesta.

Au existat momente în viață în care ne-am simțit umiliți, trădați sau nedreptățiți, fiecare dintre noi cred că am trecut prin aceste experiențe. Cu cât au existat mai multe cazuri de acest gen, cu atât mai mult evităm aceste situații și astfel reacționăm în feluri în care nu ne definesc.
Trăind toate acestea, ne creăm așa zisele măști care ne împiedică să fim noi, cei autentici și astfel reacționăm conform tiparelor care s-au format în timp, nicidecum așa cum am dori.

Un exemplu simplu pe care l-am auzit chiar azi de la cineva: de ce nu pot sări prin toate bălțile, pentru că asta vreau să fac în momentul ăsta? De ce? Pentru că automat ne gândim la ce zic ce-i din jurul nostru, intervine societatea și tiparele vechi.

Vă sugerez ceva… încercați măcar o singură dată să faceți ceva ce v-ați dorit fără să vă gândiți că sunteți judecați, apoi analizați modul în care v-ați simțit.
Părerea mea? Este extraordinar să fii tu însuți, ești liber, libertate pe care nu ți-o poate lua nimeni!

Leave a comment