Conștientizarea și acceptarea

Cred că doar conștientizarea și acceptarea a ceea ce suntem și a lucrurilor cu care ne confruntăm zilnic ne oferă șanse reale de liniște interioară și succes.

Au existat de-alungul timpului persoane pe care încercam din răsputeri să le conving de ceea ce este esențial în această viață, de modul în care trebuie să privim ceea ce ni se întâmplă. Cu cât mă străduiam mai mult, cu atât reușeam să mă simt mai rău și, de fapt, problema nu era rezolvată.

Într-o zi am conștientizat că este bine să las totul să se desfășoare, să comunic ceea ce simt și cred persoanelor care doresc să mă asculte, deoarece momentul meu de trezire nu este și nu va fi momentul altei persoane. Avem tendința să ne îndreptăm atenția și gândurile către lucrurile negative din viața noastră, nicidecum către ceea ce este frumos! Noi înșine suntem cei care crează ziua de mâine, deci depinde de noi dacă vom fi veseli sau triști.

Este atât de simplu să ne bucurăm de ceea ce Universul ne oferă fără a ne cere nimic în schimb, lucruri aparent mărunte: flori, cer, răsărit, o ploaie de vară! În toate astea există câte un zâmbet care ne poate salva chiar și o zi care pare dificilă. Din experienta proprie susțin ideea că totul este ciclic, precum și faptul că în spatele întunericului se află lumina și invers. Am învățat că prin conștientizarea și acceptarea sinelui devenim mai puternici, producându-se astfel schimbarea.

Leave a comment