Crăciunul

Crăciunul nu este o perioadă, nici un sezon, ci o stare de spirit. Adevăratul spirit al Crăciunului înseamnă să preţuieşti pacea şi bunăvoinţa, să oferi, din plin, compasiune.

Calvin Coolidge

Fiecare dintre noi, poate, avem câteva clipe de liniște în care ne gândim ce s-a întâmplat în anul care tocmai se termină, un an în care au fost bune și “rele”, un an în care s-a mai întâmplat ceva în viața fiecăruia, un an în care poate am căzut ca apoi să ne ridicăm, am plâns sau am râs, am iubit sau am fost în cealaltă extremă.

Chiar dacă nu trebuie să facem un pas în spate putem să ne gândim, să ne analizăm greșelile, să conștientizăm că nu am realizat nimic dacă am reacționat în situații disperate, dacă poate ne-am răzbunat sau pur și simplu am disprețuit.

La sfârșitul anului există aceste sărbători care pe marea majoritate dintre noi ne duc cu gândul “acasă”, acolo unde suntem toți, acolo unde uităm de toate supărările și reușim să aducem lângă noi iubirea, acea iubire care poate avea mai multe fețe, iubirea față de copil, iubirea de mamă, iubirea față de un prieten sau iubirea față de cel de lângă tine.

Reușim astfel la sfârșitul anului să fim mai buni, să iertăm! Da, este important să iertăm și putem face acest lucru începând cu noi înșine. Nicicând nu vom putea dărui ceva dacă acel lucru nu există în noi.

Crăciunul este singura perioadă a anului când oamenii îşi pot urma propriile impulsuri şi îşi pot exprima propriile sentimente, fără reţineri. Pe scurt, Crăciunul este şansa de a fi noi înşine.

Sărbători cu liniște și pace alături de cei dragi!

Leave a comment