Darurile primite – sfaturi pentru copilul meu

Darurile primite devin picături din sufletul tău, locul de unde izvorăște tot ceea ce oferi, iar ceea ce oferi te definește. Încearcă să te bucuri de ele cât mai curat pentru că, pe cât sunt de puternice și frumoase, pe atât de ușor le poți pierde sau devaloriza.

Atunci când ești nemulțumit de ce ai și pretinzi mai mult, le negi.
Atunci când refuzi celorlalți dreptul de a se bucura de aceleași daruri, le pui sub semnul unui conflict care te va afecta direct.
Atunci când te gândești la altceva decât la ele, le ignori existența.

Trebuie să înțelegi că darurile primite nu sunt exclusive și nici veșnice. Nici măcar afecțiunea sufletului tău pereche nu poate fi numai a ta, pentru că afecțiunea este o lumină care se revarsă peste toți cei din jur, făcându-i mai frumoși. Nu trebuie să fii gelos, ci fericit și recunoscător, în fiecare clipă a vieții tale. A fi fericit nu este doar un dar, este și o lecție, să știi că vor urma și altele.

Nu există frumos și urât; există doar frumusețe observată și frumusețe ignorată. Alegerea este a ta, deci deschide bine ochii sufletului, dacă vrei să fii fericit.

Nu te descuraja dacă în unele momente totul ți se pare searbăd și lipsit de semnificații. Aceste momente au scopul lor, fără ele nu te-ai putea bucura cu adevărat de darurile primite. Aceste momente pun în valoare ce este frumos, sunt numai aduceri aminte a ceea ce ești sau poți fi. Nimeni nu are nimic cu tine, nimeni nu te pedepsește – te pedepsești singur, ignorând propria ta esență și propriul scop în viață.

Dacă tu înțelegi aceste lucruri, ține cont că vei întâlni pe drumul tău și oameni care nu le înțeleg. Nu-i judeca pentru suferința lor – încearcă să-i ajuți așa cum poți. Când vei reuși să-i ajuți, darurile care pătrund în ei se vor însuma cu ale tale, deci fericirea ta va fi dublată cu fiecare asemenea om.
Nu contează numărul celor pe care reușești să-i ajuți; fiecare dintre ei va înmulți ceea ce a primit de la tine, ajutând la rândul lui pe altcineva.

Darurile primite există pentru a fi împărtășite cu ceilalți. Asta este nemurirea lor.

Leave a comment