Încrederea în forțele proprii

Există perioade în viața fiecăruia în care ne gândim către ce direcție ar fi benefic să ne îndreptăm. Apare astfel întrebarea: oare este bine să risc și posibil să pierd, sau să nu risc deloc?
În momentul în care nu riscăm nimic, nu acceptam idea de a ieși din zona de confort existentă și a pătrunde în necunoscut.

De exemplu, ne aflăm la o răscruce în viața noastră, care deși pare o perioadă dificilă în care căutăm răspunsuri la întrebări esențiale, ulterior, după ce totul se liniștește, realizăm că a fost o periodă benefică pentru cursul vieții. În momentul când nu te mai regăsești în anumite locuri și situații, în momentul în care esti nemulțumit și plictisit de viața existentă, inevitabil apare aceasta zonă necunoscută în care suferim și căutam răspunsuri. Toate astea sunt necesare pentru a conștientiza cine suntem cu adevărat, pentru a ne apropia din nou de centrul finței noastre, intervenind schimbarea.

De cele mai mute ori, este posibil să nu avem puterea de a intra în zona necunoscută, tinzând să rămânem în acea nemulțumire, acest lucru întărind teoria că nu avem suficient de multă încredere în forțele proprii.

Întâlnim persoane în viața noastră care ne ajută să depașim astfel de perioade, și acest lucru nu este întâmplător. Ne intersectăm cu astfel de oameni pentru a ne ajuta să descoperim puterea existentă în noi și ceea ce, mai mult sau mai putin, a stat în stare de „amorțeală” în interiorul ființei noastre. Este necesar să fim conștienți că aceste persoane vin și pleacă, rămânând în final tu cu tine, cu încrederea în forțele proprii și puterea de a ieși din zona de confort și a intra în necunoscut, acolo unde începem să ne deschidem către lume și lumea se va deschide către noi.

Recunosc, calea către lumină se dovedește a fi extrem de grea dar nu imposibilă, este necesar să avem curajul să ne deschidem „aripile”!

Leave a comment