sunset

Meditatia

De nenumarate ori ma intrebam ce inseamna meditatia si de ce trebuie (sau nu) sa meditam. Am incercat de-alungul timpului in diverse feluri sa meditez, am fost condusa de anumite persoane sa ajung sa meditez si totusi, mi-au trebuit ani sa inteleg, de fapt, ce inseamna acest lucru.

In toti acesti ani am cautat, am vrut si mi-am dorit sa stiu ce se intampla cu mine, am intalnit persoane care m-au ajutat si cred ca fiecare dintre noi avem nevoie de acel cineva care sa ne ghideze, iar pe aceasta cale tin sa multumesc unui adevarat prieten de la care am invatat si invat extrem de multe.

Revenind la meditatie, da, cred ca nu trebuie sa faci mai nimic, este suficient sa stai sa asculti linistea din jurul tau, sa iti asculti gandurile care inevitabil vin, sa nu incerci sa le opresti, ci numai sa observi.  Ce se intampla de fapt sau ce am constientizat eu? Am reusit sa imi linistesc mintea, sa existe acel moment in care nu mai auzi decat linistea din jurul tau si nimic altceva, sa te deconectezi de la aceasta nebunie si ajungem astfel mai aproape de centrul fiintei noastre, de ceea ce suntem cu adevarat.

Ce am descoperit cand am ajuns acolo? Stari de fericire fara sa fac ceva anume, stari de iubire care nu pot fi explicate in cuvinte dar pe care le pretuiesc, stari pe care nu ti le poate lua nimeni si nimic. Da, stiu, nu este simplu, dar mi-am dorit sa inteleg ce se intampla cu mine, ma saturasem acum multi ani sa nu stiu ce este cu mine, ma saturasem de compromisurile pe care le faceam si eram nemultumita. Si da, exact, eram nemultumita de mine, nu aveam cum sa iubesc daca nu reuseam sa ma iubesc pe mine asa cum eram, de fapt, suntem unici.

Cu trecerea timpului am inteles, este foarte usor sa aruncam totul in exterior dar asta nu va duce niciodata la rezolvarea problemelor iar ele se vor repeta pana cand vom intelege. Ce sa intelegem? Ca sufletul nostru „tipa”, nu suntem in armonie. De ce? Pentru ca nu acceptam ceea ce se intampla, pentru ca nu avem curajul sa luam decizii deorece iesim din zona de confort zona care, de fapt, este plina de nemultumiri si frustari.

Da, venim singuri pe acest Pamant si plecam tot singuri, atunci oare de ce sa nu avem cat mai putine regrete la final? De ce sa plecam neîmpacati, de ce ne certam si catalogam oamenii? De ce oare suntem orbi? Pentru ca existam in acest secol al vitezei in care nu mai avem timp de noi, acest timp care este mai pretios ca oricare altul, timpul in care stai cu tine, meditezi in felul tau si astfel iti linistesti mintea.

Meditatia, linistea mintii duce la acele stari de fericire in care nu ai nevoie de nimic. Mai mult decat atat, linistea ta duce la linistea celor de langa tine si astfel lantul de liniste al acestei lumi poate fi din ce in ce mai mare.

Oare nu acest lucru ne dorim toti? Persoane mai putin agitate, persoane care iti raspund cu un zambet si astfel ziua de maine poate fi mai frumoasa?

Leave a comment