Pentru ca nu stii

Esti bine sau poate esti foarte bine iar dupa o perioada totul dispare si te intrebi ce s-a intamplat? Unde este linistea care te cuprindea si unde a disparut starea de bine? Si atunci te gandesti, ti-ai pierdut echilibrul? Unde este cheia cu care deschizi acea poarta luminoasa?

Da, este atat de usor sa cazi, atat de usor sa nu mai vezi frumusetea din jurul tau, atat de usor sa te identifici cu problemele celorlati, sa uiti sa respiri asa cum este normal, sa uiti de tine.

Este o punte atat de mica intre starea de echilibru si nebunia care te poate cuprinde incat, atunci cand treci aceasta punte, se pare ca intri in acel cerc in care uiti sa te opresti. Si perzi, si pierzi pana cand marginea acelui cerc devine din ce in ce mai groasa iar tu,  cel ce uiti sa te opresti, poti ajunge involuntar la concluzia ca acela este normalul, desi in inima ta iti dai seama ca te-ai indepartat suficient de mult fiinta ta care nu este acelasi lucru cu mintea care iti gaseste intotdeauna solutii si explicatii.

Cum ajungem aici? Este extrem de simplu, suficient sa intervina o problema in viata noastra si incet, incet dar foarte sigur, trecem acea punte si uitam locul de unde am plecat. Uitam ca suntem fericiti, uitam sa privim frumosul din jurul nostru, uitam sa multumim pentru tot ceea ce avem.

Toate astea se intampla pentru ca nu stii? Pentru ca nu stii cine esti cu adevarat? Pentru ca nu vrei sa vezi si sa accepti ca sunt lucruri in viata asta care pur si simplu se intampla? Pentru ca ne identificam cu toate mizeriile care poate, in o buna zi, o sa dispara?

Da, totul depinde numai de noi, sa constientizam cand intram in acea „nebunie” lumeasca care ne poate duce dincolo de ceea ce suntem cu adevarat.

Doresc tuturor constientizarea problemei care poate aparea in orice moment in viata fiecaruia, pentru a nu face greseala de a trece acea punte extrem de mica. Totul poate lua o amploare extrem de mare comparativ cu situatia initiala.

Toate cele bune!

Leave a comment