Rabdarea

Imi aduc aminte, cand eram mica, tatal meu imi repeta, „cu rabdarea treci si marea”, cuvinte neantelese pentru mine in acea etapa a copilariei mele.

Crestem, devenim adulti si constientizam faptul ca, atunci cand eram necajiti pentru fuga de acasa a animalutului iubit, sau ca nu am luat toate examenele in o sesiune, sunt probleme extraordinar de mici comparativ cu situatiile cu care ne confruntam cand devenim adulti. Cred insa ca, fiecare etapa din viata noastra vine cu problemele ei si astfel inaintam in viata reusind sa ne pierdem echilibrul.

Mai mult decat atat, suntem tentati ca toata vina pentru problemele noastre sa o gasim in exterior. De cate ori nu am zis oare…”tu esti vinovat/a  pentru ceea ce mi s-a intamplat”, „din cauza ta am gresit”, „daca nu existai tu eu nu pateam asa ceva” si astfel de cuvinte pot spune la nesfarsit. Sunt convinsa ca fiecare dintre noi recunoaste ca a folosit astfel de  fraze, dar ne gandim de ce oare suntem in preajma unor astfel de situatii? Oare nu noi suntem cei care creeam ceea ce ni se intampla lovindu-ne astfel de cauza si efect?

Evident, acest lucru nu implica sa stai in prezenta acelor oameni care simti ca iti fac rau sau care sunt pe o alta vibratie fata de tine, totusi sa nu ajungem in cealalta extrema in care ne sacrificam pana la inconstienta.

Da, este adevarat, suferinta ne ajuta sa evoluam, rabdarea ne ajuta sa ne descoperim si sa aflam ce ne impiedica sa fim noi insine. Cu cat avem mai multa rabdare cu atat reusim sa gasim acea liniste si acel mod relaxat de a rezolva problemele.

Recunosc, in jurul meu exista in acest moment probleme cu care nu am crezut ca am sa ma confrunt in acesta viata. Si totusi exista, si totusi reusesc sa zambesc, asa cum se zice, „si totusi exista iubirea”.

Ma intrebam cum oare ma pot simti fericita in mijlocul acestor valuri care ma fac sa cad si sa ma ridic precum un titirez? Va aduceti aminte de acea jucarie din copilarie nu?  Deci unde este fericirea?

Sunt lucruri inexplicabile care se intampla si pentru care multumesc  zilnic. Cred ca iubirea este singurul ingredient care ne poate salva din orice situatie, iubirea fata de orice exista in viata noastra, iubirea si rabdarea ne pot aduce intelegerea si modul diferit de a percepe lucrurile.

Sa fiti iubire si iubiti!

Leave a comment