Asteptari vs. dezamagiri

Asteptari, dezamagiri oare catre ce ne indreptam mai pregnant atentia privind in ansamblu aceste doua cuvinte? Evident ca suntem interesati ca lucrurile sa se intample asa cum ne imaginam, avem asteptari si nu ne dorim nicicand dezamagirile. De exemplu, dorim sa finalizam un proiect si nu esecul acestuia, sau viata noastra sa se schimbe in urma unei experinte si acest lucru nu se intampla, etc.

Insa, evenimentele din viata nostra se repeta pana cand intelegem ce avem de facut. Atunci cand crezi ca ai inteles foarte multe, intotdeauna vine catre tine ceva mai puternic si astfel realizezi ca ai de invatat toata viata.

De ce? Pentru ca avem asteptari si acest lucru este inevitabil, firesc pentru noi, cei umani. Chiar daca iti dai seama si constientizezi ca nu trebuie sa ai asteptari uite ca, vine un moment in viata noastra, sau o situatie la care nici nu te-ai gandit, iar daca nu se raspunde conform a cea ce tu crezi ca ar fi corect sa auzi, intervine dezamagirea.

Din nou, de ce? Sa iti dai seama de puterea existenta in tine, sa constientizezi cine esti cu adevarat, sa te accepti asa cum esti avand incredere deplina in tine si sa mergi mai departe.  Increderea in tine iti confera putere in tot ceea ce faci  ducand astfel la realizari pe care ni le dorim cu totii. Ce se intampla in acest caz? Creste foarte mult respectul de sine ducand inevitabil la un numar cat mai mic de asteptari din partea altor persoane.

Constientizarea si acceptarea a ceea ce este te poate conduce la un alt mod de a reactiona  atunci cand va interveni o alta situatie care, pe moment, te poate debusola.  Nimic nu ajunge la suprafata fara durere iar cand se intampla acest lucru las-o sa existe, fara a incerca sa o indepartezi.

Tot ceea ce incercam sa suprimam ramane in subconstient asteptand o alta ocazie sa renasca la o amplitudine mai mare si credeti-ma…..doare al naibii de tare!

Leave a comment